Oude IJssel Race 2025

za 19apr2025

locatie: Oude IJssel

adres: Doesburg naar Doetinchem

tijd: 09:00 - 14:30 uur

website:

organisator: watersportvereniging De Ank Doetinchem


De Oude IJssel Race van 2025 is de tiende editie. Deze race is een roeiwedstrijd voor skiffs en tweetjes die sinds 2014 wordt georganiseerd. De Oude IJssel race is afgeleid van de Rose Worthersee regatta in Oostenrijk. Het 11,5 lange parcours start in Doesburg bij de sluis en de finish is in Doetinchem bij ARV de De Ank.

De Oude IJssel vormt de grens tussen De Liemers en de Achterhoek. Het is een vrij brede rivier met zachte oevers en een beschutte ligging zodat wind en golven vrijwel nooit een belemmering zijn. De Oude IJssel kent nauwelijks scheepvaart, tijdens de race wordt de scheepvaart stilgelegd en geldt er een algemeen vaarverbod voor overig vaarverkeer.

De Oude IJssel Race wordt georganiseerd door ARV de De Ank in Doetinchem. Inschrijvingen kunnen alleen worden gedaan in het 'open' veld. Voor de loting van de wedstrijd worden de velden ingedeeld. Waar mogelijk worden velden gesplitst naar leeftijdscategorie. Velden kunnen worden samengevoegd bij minder dan drie inschrijvingen per veld. Uit veiligheidsoogpunt wordt een uitlopend veld gehanteerd. De naar verwachting snelste ploeg start als eerste. Bij het bepalen van de startvolgorde worden eerder behaalde resultaten in de Oude IJsselrace, Skiffhead en Tweehead als referentie gebruikt.

Er wordt zowel een winnaar per veld (absoluut tijd snelste) als een overall-winnaar bepaald (gecorrigeerd tijd snelste). Bij voldoende inschrijvingen worden verschillende (veteranen) velden gemaakt. Dit wordt bepaald bij de loting.

Voor meer informatie kunt u terecht op oudeijsselrace.nl.

 

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...