Steun voor lokale clubs, verenigingen en buurtorganisaties

De coöperatieve Rabobank heeft geen aandeelhouders maar leden. Samen met de leden wil de bank maatschappelijke impact maken. Dit doen ze door hun kennis en hun netwerk ter beschikking te stellen, maar ook met een deel van de winst. Bij Rabo ClubSupport wordt een gedeelte van deze winst gebruikt om clubs financieel te ondersteunen. De leden kunnen tussen 2 en 24 september hun stem uitbrengen op drie favoriete clubs of verenigingen. Hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe hoger de bijdrage.

Afgelopen weken hebben clubs zich kunnen aanmelden voor ClubSupport. Leden van de Rabobank (let op, dit is iets anders als klant zijn van deze bank, red.) kunnen stemmen op hun favoriete sportclub, vereniging of buurtorganisatie. De volgende clubs uit Drempt, Hummelo en Keppel hebben zich aangemeld:

’t Hessenhuus

’t Hessenhuus is een multifunctionele accommodatie en is onderdeel van Stichting MFA ’t Doornslag. Deze stichting is tevens verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de sportaccommodatie van voetbalvereniging HC’03. ’t Hessenhuus is zowel de kantine van de voetbalclub als de thuisbasis van Biljartvereniging ’t Hessenhuus. Het is daarnaast dé ontmoetingsplek in Achter-Drempt voor jong en oud.

Doel: Op een aantal momenten in het jaar wat extra’s organiseren voor de jeugd in het dorp zoals een pubquiz of een activiteit waarbij sport centraal staat.

Voetbalvereniging HC ’03

HC ’03 is een ambitieuze club met seniorenteams, damesteams, veel jeugdteams en een groep recreanten. Plezier en prestatie gaan bij de vereniging hand in hand. Met een hele moderne kleedkameraccommodatie en nog volop nieuwe plannen, is de club klaar voor de toekomst.

Doel: Een aantal keren per jaar de jeugdleden trakteren op een extra activiteit zoals een pubquiz of een sportieve activiteit.

Muziekvereniging Hummelo en Keppel

De vereniging is actief in de gemeente Bronckhorst met het muzikaal begeleiden van diverse evenementen en activiteiten voor de gemeenschap.

Doel: Onderhoud van de instrumenten, werven van nieuwe leden en lesgeven aan leerlingen.

Gymnastiekvereniging De Sperwer

De Sperwer staat voor vogelvlug, een dynamische vereniging voor jong en oud met meerdere disciplines zoals: turnen, dans, freerun, aerobics, special dance en gym.

Doel: Clinics organiseren voor de verschillende disciplines om de leden enthousiast te houden. Mogelijk ook een gastdocent uitnodigen of op een andere locatie de les geven, wat weer uitdaging biedt.

Volleybalvereniging Focus

Focus is een gezellige, sportieve en ambitieuze volleybalclub met de Hessenhal als thuisbasis. De vereniging heeft 6 damesteams en 5 jeugdteams. Je kunt je vanaf 6 jaar aanmelden. Ook als recreant kun je komen volleyballen. Op de maandagavond genieten een mix-team en een herenteam van het leuke volleybalspel.

Doel: Aanschaf nieuwe materialen en activiteiten voor jong en oud.

De Zonnebloem, afd. Hummelo Keppel Drempt

De vereniging wil, met name door de inzet van vrijwilligers, het welzijn bevorderen van en hulp bieden aan langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en lichamelijk hulpbehoevende ouderen (vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen).

Doel: Het organiseren van o.a. sjoelparty, dorus parodie, creatieve voorjaars- en najaarsactiviteiten, high tea, muzikale bingo, gezellig dagje uit, koersbalmiddag, modeshows, bezoek tuincentra en kerstmiddag.

Seniorenvereniging KBO, afd. Drempt Hummelo Keppel

De vereniging wil het geestelijk en lichamelijk welzijn van de senioren instandhouden en bevorderen.

Doel: Met een geldelijke toevoeging kan de contributie betaalbaar gehouden worden en biedt het meer mogelijkheden om activiteiten te organiseren, hulp te bieden etc.

Hessenbad

Het Hessenbad is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Er komen veel vrijwilligers helpen om dit bad open te houden voor de gemeenschap. Hele gezinnen zitten hier dagelijks bij warm weer. Daarnaast is het voor de diverse campings uit de omgeving een goede trekpleister.

Doel: Het zwembad is op diverse punten toe aan groot onderhoud waaronder het spraypark (peuterbad), zodat ook de allerkleinste zwemmers veel plezier kunnen blijven beleven.

Stichting Buurtschap Eldrik

Stichting die voor goed, gezellige en veilige samenleving in Eldrik gaat. Organiseert buurtfeesten en draagt zorg voor onderhoud van de A.E.D.

Doel: A.E.D. onderhoud en cursus-ondersteuning, buurtactiviteiten en veiligheidsartikelen langs wegen en bij huizen.

De Hessenrijders

De Hessenrijders is een schaats- en skeelervereniging welke ook hardlooptrainingen verzorgt. Doel is laagdrempelig sporten aanbieden voor volwassenen en kinderen.

Doel: Om sporten voor iedereen mogelijk te maken betalen leden van De Hessenrijders een laag tarief voor contributie en deelname aan activiteiten. Met een financiële ondersteuning kan kleding voor een eenduidige uitstraling worden aangeschaft, wat bijdraagt aan het ‘clubgevoel’.

Dorpshuis Drempt

Dorpshuis Drempt bevordert het gemeenschapsleven in Drempt en omgeving. Zij organiseert diverse evenementen en activiteiten.

Doel: De bijdrage zal worden besteed aan een terras, zodat inwoners van Drempt en omgeving gezellig samen kunnen komen.

LTC De Drieslag

De Drieslag heeft drie kunstgras banen en een clubgebouw. De middelgrote vereniging heeft ca. 125 leden. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd zoals onderlinge toernooien. Teams van de vereniging nemen deel aan de KNLTB Competitie.

Doel: Vernieuwen en verduurzamen (zoveel mogelijk elektrisch) van machines en gereedschappen voor het onderhoud van het park, dat door de leden zelf wordt uitgevoerd.

Stichting Welzijn Drempt, Hummelo en Keppel

De stichting heeft als doel om het welzijn van de inwoners binnen het werkgebied Drempt, Hummelo, Eldrik, Laag-Keppel en Hoog-Keppel te bevorderen. Dit wordt gedaan door het opzetten, faciliteren, stimuleren en ondersteunen van activiteiten op het gebied van welzijn. Eén van de kernactiviteiten is het verzorgen van Tafeltje Dekje.

Doel: Een aantal van de warmhoudboxen van Tafeltje Dekje zijn versleten. In enkele gevallen kunnen deze nog worden gerepareerd door het plaatsen van een nieuwe sluiting. Er zijn echter ook boxen die vervangen moeten worden. De warmhoudboxen zijn erg duur, maar wel zeer noodzakelijk om de mensen een warme maaltijd te kunnen aanbieden.

De Blauwe Snep

De carnavalsvereniging van Drempt, voor en door Dremptenaren. De jaarlijkse carnaval en beachvolleybaltoernooi zijn er om de levendigheid in het dorp te behouden.

Doel: Het aanschaffen van nieuwe netten voor het jaarlijks volleybaltoernooi. Het toernooi wordt ieder jaar groter, dus zijn er meer velden en dus ook meer netten nodig.

EHBO-vereniging Drempt e.o.

De EHBO-vereniging Drempt bestaat dit jaar 70 jaar en is nog steeds actief en noodzakelijk. Bij elke aanvraag van een evenementenvergunning wordt geadviseerd of zelfs verplicht gesteld om een EHBO-post te regelen. Het aantal aanvragen stijgt daardoor ieder jaar. In de winter volgt de groeiende groep leden een aantal herhalingslessen.

Doel: Nieuwe reflecterende vesten in de EHBO-kleuren en tekst erop. Dit om beter zichtbaar en herkenbaar te zijn, maar ook voor de veiligheid tijdens een inzet.

Stichting Hessenhal

De Hessenhal is een zeer belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud. Veel sporters en leerlingen van de basisscholen uit de omgeving zijn er meerdere keren per week te vinden. De Hessenhal ondersteunt plaatselijke evenementen en in het sportcafé kunnen feestjes worden gegeven. Hier wordt ook elke ochtend gebiljart. In samenwerking met de fysiopraktijk worden er cursussen valpreventie gegeven.

Doel: Het aanschaffen van matten voor de cursus valpreventie.

Vive la France Hummelo

Stichting Vive la France organiseert jaarlijks de Kunst- & Brocante Markt in Hummelo. In en rond de Dorpskerk proef je de sfeer van het Parijs Montmartre. Een prominente plek voor uiteenlopende creatieve vaardigheden, waar kunstenaars ook gelegenheid hebben om de bezoekers mee te laten beleven hoe hun werk tot stand komt.

Doel: Om kosten te dekken voor de presentatie van het kunstgedeelte, demonstraties van kunstenaars, reclame en gepaste aankleding. Kortom om het kunstenaarsgedeelte zo mooi mogelijk te laten zijn!

Vanaf 11 oktober worden lokale uitreikingen georganiseerd en de resultaten bekendgemaakt.

Deze pagina delen met je vrienden ...